Dostanou se až k nebi

Dostanou se až k nebi

Někteří lidé mají obavy z výšek. Ani za nic by nechtěli bydlet ve vyšším než druhém patře, protože by se ve svém bytě báli vyhlédnout z okna a už vůbec ne to okno umývat. Ve firmě Rostislava Tauchmana by se možná výšek bát přestali, protože výškové práce a montážní plošiny jsou jeho specializací.

Pracovníci této liberecké firmy mají pro strach uděláno, výšek se rozhodně nebojí a z montážních plošin opravují budovy ve výškách, že se při pohledu na ně lidem na chodníku až tají dech. Stavět lešení, když potřebujete opravit tekoucí okap pod střechou, je časově zdlouhavé a někdy i velmi náročné. Zvlášť když budova stojí na rušné ulici, po které denně procházejí stovky lidí. S Rostislavem Tauchmanem je to jednodušší, přijede nákladním autem s nákladní plošinou až k budově, plošina se zvedne a pracovník má opravu hotovou během krátké chvilky. Plošina pak zase odejde. Nikoho nebylo nutné omezit na dlouhou dobu, nemuselo se stavět a opět rozebírat lešení a přece bylo dosaženo cíle.

Z montážních plošin se dají provádět opravy a nátěry střech a fasád, okapů a kovových konstrukcí, dají se z nich omývat ušpiněné nebo sprejem postříkané fasády. Z plošiny pracovník firmy dosáhne i na komín a ve spolupráci s kominíkem se může zapojit do jeho opravy.

Pro majitele starých pozemků a parků je oříškem péče o staré stromy. Jak zejména listnaté stromy stárnou, jednotlivé větve usychají a lámou se. Hlavně v zimě, kdy je na nich námraza a led. Proto se takové stromy musejí pravidelně prořezávat, prohlížet a v případě potřeby také kácet. Když jsou hodně vysoké, je jedinou možností pozvat si specialistu na montážní plošině. Zkoušet na strom vylézt totiž může být velmi nebezpečné.

Firma výškové práce sama provádí nebo montážní plošiny pronajímá. K dispozici má Avii s montážní plošinou o pracovní výšce třináct metrů a nosností 250 kilogramů, Liaz do výšek kolem dvaceti metrů a Tatru do výšky 27 metrů. Liaz i Tatra mají nosnost 400 kilogramů.

Kromě výškových prací a pronájmu plošin firma nabízí i další služby, například zámečnické práce. Můžete si tady nechat vyhotovit jednoduché svařené kovové konstrukce nebo stočit plechy do požadovaného průměru tzv. zakružováním.