Zámečník pracuje nonstop

Zámečník pracuje nonstop

Kamarádka měla před časem velký problém. Vyšla z bytu, zamkla, přivolala výtah a v momentu, kdy do něj nastupovala, jí do šachty spadly klíče. Manžel byl na služební cestě mimo domov, nikomu jinému náhradní klíče od bytu nenechala. Volala správci domu, zkoušela se do šachty dostat. Nakonec se to povedlo, ale klíče se nenašly. Asi se někde zachytily.

Kdyby se to stalo dnes, řekla bych jí, ať zavolá na číslo 604702000, protože tam jí určitě pomohou. Zámečník Milan Sysr provozuje v centru Brna nouzovou službu, pracuje sedm dní v týdnu, 24 hodin denně. V případě potřeby vyjede i mimo moravskou metropoli, do okolí Brna, a také do Vyškova a okolí. I když už nemáte kredit, alespoň ho prozvoňte, slibuje svým zákazníkům, že zavolá zpět.

Stává se, že pospícháte, vezmete si z háčku u vchodových dveří první klíče, které vám padnou do ruky, zabouchnete dveře, chcete zamknout a najednou zjistíte, že jste si omylem vzali klíče od chalupy a nikoli od bytu. Ještě horší situace nastane, když máte zvyk dávat si klíče do zámku v bytě, vyjdete na chodbu a dveře se vám průvanem zavřou. Stejná situace může nastat s autem. Nakládáte věci do kufru, klíče si položíte na ložnou plochu a potom už v roztržitosti rychle bouchnete zadními dveřmi. Klíče vidíte přes zadní okénko, ale jak se k nim dostat? Problém nemusíte mít jen vy, může se stát, že zvoníte u dveří vaší babičky, ta neotvírá a vy se bojíte, že se jí něco mohlo stát, protože vám nebere ani telefon. Volejte Milana Sysra. Hravě si poradí i s tak zapeklitou věcí, jakou je zalomený klíč v zámku.

V některých institucích se používá systém generálního klíče, kdy mají jednotliví pracovníci přístup jen do některých prostor. Jenže se může stát, že nastane nenadálá situace, kdy je potřeba se dostat do uzamčeného prostoru, a osoba, která disponuje těmi správnými klíči, není v dosahu. V rámci celého systému je pro tato případy vyhotoven tzv. generální klíč, který odemkne veškeré zámky systému. Ale ten vy nemáte. Abyste nemuseli hned rozbíjet okna, páčit dveře, neodborně ničit zámky, raději volejte nouzové zámečnictví. Teď už víte, kam.