Obal výrobek chrání i prodává

Obal výrobek chrání i prodává

Cokoli kupujeme, přenášíme, převážíme, většinou ukládáme do obalů. Obal je materiál, který chrání jiný předmět, nachází se na jeho povrchu. Je z papíru, plastu a fólií, ze skla, dřeva nebo kovu. Obal ale nemá jen praktickou funkci, často jsou na něm informace o výrobku, o jeho vlastnostech, hmotnosti, objemu, ale také třeba křehkosti.

Obal se dá velmi dobře využít k reklamě, a to když na něj natiskneme text nebo obrázky, které přitáhnou zrak zákazníka. Velmi často obal celý výrobek prodává. Budete se mnou jistě souhlasit, že třeba oblečení, zabalené v kvalitním průsvitném obalu s potiskem, logem výrobce a případně ještě obchodním názvem výrobku bude vypadat daleko lépe než ledabyle vložené do mikrotenového sáčku nebo papírového pytlíku. Obal zpravidla předmět uvnitř chrání, aby se nerozbil, nepoškodil, nezměnil barvu, tvar a třeba i chuť. I když s následujícím tvrzením nemusí každý souhlasit, většina věcí je bez obalu mnohem méně atraktivní než s ním a nezřídka se stává, že obal je nakonec atraktivnější než to, co je uvnitř.

Obaly se ale používají i na věci, kterých se chceme zbavit, vyhodit je do odpadových nádob, umístit do nich větší množství nepotřebných věcí z domácnosti. A někdy použijeme obal třeba také na to, abychom skryli jeho obsah před zraky ostatních. Použití obalů je zkrátka prakticky neomezené.

Jedním z největších specialistů na obalový materiál v České republice je firma DAPAS spol. s r. o. Byla založena v roce 1996 a v její nabídce jsou obaly pro nejrůznější oblasti použití. Obalový materiál se v DAPAS Konice vyrábí podle přání a potřeb zákazníků v mnoha provedeních a barvách. Hlavním produktem jsou polyetylenové fólie a výrobky z nich, pytle, sáčky a tašky. Jsou z nezávadného materiálu, který se dá recyklovat nebo ekologicky spálit, při hoření nevznikají žádné jedovaté plyny a páry. Tyto obaly jsou také neutrální pro spodní vody a na skládkách se na slunečním světle rozpadají. Výroba firmy se zaměřuje i na LDPE fólie, hadice a polohadice pro balení zboží, výrobků a potravin do průmyslu a do menších provozoven. Průmyslové, teplem smrštitelné, ochranné a potravinové fólie jsou vysoce chemicky odolné, mají UV stabilitu a odolávají teplotám od -50 do +85ºC.