Absolventi najdou uplatnění

Absolventi najdou uplatnění

Jedno z našich nejdůležitějších životních rozhodnutí musíme učinit již kolem 15. roku života, když si vybíráme, na jakou střední školu půjdeme studovat. Výběr škol se všemi možnými zaměřeními je opravdu široký a učinit správnou volbu, je pro budoucnost důležité. Je třeba vybrat takový obor, aby člověk našel uplatnění, ale zároveň ho bavil. Pro ty, co již na základní škole byli spíše přírodovědně zaměření, učarovala je chemie nebo ekonomie je nejlepší volbou střední škola logistiky a chemie v Olomouci.

Škola má dlouholetou tradici, vznikla v roce 2006 ze dvou stabilních škol: Stření odborné školy poštovní a Středního odborného učiliště farmaceutického. První chemický obor se zde vyučoval již v roce 1951 a do dnes sídlí v původních historických budovách v části Olomouc – Černovír. Škola si však prošla modernizací a nabízí moderně vybavené třídy, odborné učebny a laboratoře, cvičná pracoviště, nechybí ani jazykové učebny, učebny pro výpočetní technologie a pro výuku odborných programů ekonomických oborů a ani tělocvična se sportovním areálem, jídelna přímo v areálu školy a knihovna.

Absolventi této školy si snadno najdou uplatnění na trhu práce. Teorie a praxe jsou na této škole propojené a studenti se tak pravidelně účastní besed s odborníky s praxe, navštěvují odborná pracoviště svých zaměstnavatelů a vykonávají u nich odbornou praxi. Díky tomu výuka na škole reaguje na aktuální požadavky firem a své studenty opravdu dobře připraví na budoucnost.

Nabídka oborů je zaměřená především na perspektivní obory v oblasti aplikované chemie a později si studenti mohou vybrat zaměření na analytickou chemii nebo farmaceutické substance. Studenti oboru logistické a finanční služby své znalosti uplatní v oboru bankovnictví nebo finanční a poštovní sféře. Dalšími obory školy jsou provoz a ekonomika dopravy a manipulant poštovního provozu a přepravy.

Na škole čeká na studenty příjemné prostředí, škola si dbá na zachování vstřícných vztahů mezi studenty a učiteli. Studenti mohou využít možnost stravování přímo v budově školy a najdou tu i bufet a odpočinkovou místnost. Škola dbá i na osobní rozvoj studentů a nabízí široké kulturní akce, pravidelné výjezdy do zahraničí, různé exkurze a projekty.