Poklidné stáří

Poklidné stáří

Stejně jako se říká, že si každý zaslouží krásné dětství, tak by měl mít každý zaručené i poklidné a pohodové stáří. Ve stáří se vlastně člověk jakoby vrací časem, znovu je odkázán na pomoc ostatních, ale přitom je plný zkušeností, zážitků a vědomostí, které by neměly zůstat zapomenuty. Místem kde si staří lidé mohou prožít poklidné stáří je domov pro seniory Sloupnice. Sloupnice je poměrně velká obec, vzdálená pár kilometrů od historické Litomyšli, obklopená lesy.

V domově pro senioři mají staří lidé zajištěnou veškerou péči, kterou potřebují. O jejich pohodu se nepřetržitě stará kolektiv pracovníků, od zdravotních sester, přes aktivizační pracovnice, kuchařky a mnoho dalších. Každému je zde zajištěno maximální pohodlí, kdo má radši samotu má k dispozici jednolůžkový pokoj, a ti, kteří jsou rádi mezi lidmi si mohou vybrat mezi dvou, tří až čtyřlůžkovým pokojem. Domov pro seniory zajišťuje péči i seniorům s demencí a Alzheimerovou chorobou.

Klienti se tu mají jako v hotelu, je jim podáváno pět jídel denně, přičemž se pečlivě dbá na zdravou stravu a individuální diety. Také je klientům zajištěna veškerá obslužná péče od kvalifikovaného personálu, a tak ať už klienti potřebují pomoc při zvládání běžných úkonů, doprovod k lékaři, asistenci při nákupech, nebo doprovod na společenskou akci mimo domov, je jim personál vždy plně k dispozici.

Domov samotný nabízí svým klientům široký výběr aktivizačních a kulturních programů. Senioři tak mají možnost své záliby rozvíjet i nadále, ať už se jedná o rukodělné činnosti, tanec, cvičení nebo pečení. Pravidelně je také pořádána internetová kavárna, a klienti mají možnost využít canis terapii nebo aromaterapii. Výlety na houby nebo za kulturou, návštěvy domova hudebníky a divadelními soubory, letní opékání, zpívání, a mnoho dalších aktivit zajišťují neustálé rozptýlení seniorů. A domov se o své klienty stará s největší pečlivostí, na každém klientovi mu záleží, a tak oslavičky narozenin jsou významnou akcí.