Zdravé děti nemocné prakticky nepotkají

Zdravé děti nemocné prakticky nepotkají

Přímo v centru obce Žulová ordinuje zkušená praktická lékařka MUDr. Petra Blahová. Rodiče dětí, a to i těch odrůstajících, jistě potěší, že ordinace pro děti a dorost Žulová, která se nachází na Jesenicku, kousek od hranic s Polskem, v současné době přijímá nové pacienty. Mohou se sem tedy přihlásit ti rodiče, kteří v současné době museli s malými pacienty dojíždět na větší vzdálenost.

Dětem a dorostu je v ordinaci poskytnuta odborná léčebná péče. Když děti onemocní, mohou se rodiče spolehnout, že se lékařka s mimořádnou pečlivostí věnuje správné diagnostice. I když se předpokládá, že lékař by měl hlavně léčit, paní doktorka je ráda, když jsou děti zdravé. Proto věnuje velkou pozornost prevenci různých onemocnění a radí rodičům, co by měli dělat, aby děti do ordinace nemusely docházet se zdravotními problémy. Ke správnému preventivnímu programu patří také očkování, v Žulové děti dostanou nejen to standardní, povinné, ale i méně běžné očkovací látky. Rodiče si na ně musejí většinou připlatit, ale zase mohou být klidní, že dítě má tu nejlepší ochranu před nepříjemnými onemocněními. Vždyť zdraví dítěte je to, na čem každému rodiči a lékaři záleží nejvíce.  

Ordinace v Žulové je otevřena denně, v pondělí, ve středu a v pátek dopoledne, v úterý a ve čtvrtek odpoledne. Práci lékařce pomáhá organizovat sestřička Alena Dressler, která dbá na to, aby se nemocné děti potkávaly s již uzdravenými co nejméně. Právě proto se lékařka věnuje kontrolám zdravotního stavu dětí, objednaným pacientům a poradenství v jiný čas než nemocným. Ordinace v Žulové má uzavřené smlouvy se šesti velkými zdravotními pojišťovnami, všeobecnou, ministerstva vnitra, českou průmyslovou, vojenskou, oborovou pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví a také revírní bratrskou pokladnou. Proto pokryje službami široké spektrum pacientů.

A ještě jeden bonus navíc, který souvisí spíše s krásou než se zdravím. Děvčátka i odrostlejší dívky, které se chtějí líbit a nosit náušnice, se v ordinaci o svém přání mohou směle zmínit. Paní doktorka jim uši bezbolestně a odborně propíchne.