Koupit novou nebo přečalounit?

Koupit novou nebo přečalounit?

Většina z nás řeší čas od času stejný problém. Mám si koupit novou sedací soupravu? Ta stará mi vyhovuje, ale potah už je zničený od domácích mazlíčků nebo dětí a nese stopy po přesnídávkách, červeném víně a také po čokoládě. A co s ní? Odvézt ji do sběrného dvora nebo rozřezat na kusy a vyhodit? A není to škoda? Samozřejmě záleží na každém jednotlivci. Někdo s vyhozením staré věci nemá žádný problém a s lehkým srdcem si jde vybrat novou sedačku, jiný je více konzervativní a začne hledat možnosti, jak oblíbenou sedací soupravu zachránit. Jednou z možností je vyhledat firmu, která provádí čalounické práce a nechat si čalounění sedací soupravy nově udělat. Čalouněním lze vylepšit prakticky cokoliv – rohovou lavici, autosedačku, zahradní nábytek…a zejména starožitný nábytek. Šikovný čalouník si poradí i s polstrováním dveří. Je to detail, ale překvapivě zlepší kvalitu bydlení. Dveře z interiérové strany bytu lépe vypadají, ale také pohltí hluk z chodby i z bytu. Není totiž moc příjemné, když sousedé vědí, o čem si v předsíni povídáte. Vzorník potahových materiálů a koženky je opravdu rozmanitý a vybere si úplně každý.

Jihočeská firma Hummel a syn z Jindřichova Hradce si poradí i s výrobou autoplachet menších rozměrů na vozíky nebo boxy pro koně. Udělá vám třeba i prodejní stánek nebo roletu. Potahové látky a koženku nakupuje od spolehlivých českých firem a zakládá si na tom, že výsledky její práce spolu s kvalitním materiálem opravdu stojí za to.

A protože jde o rodinnou firmu, přidalo se k čalounictví další řemeslo – podlahářské práce. V Jindřichově Hradci si tak můžete koupit podlahovou krytinu včetně veškerého příslušenství na pokládku jako jsou přechodové lišty, lepidla na PVC a parkety, laky a oleje. Nabídka materiálů je velká – od vinylových podlah, přes dřevěné, plovoucí, PVC, marmoleum, parkety až po koberce. Pokud si budete přát, pracovníci firmy přijedou i s vámi vybraným materiálem a podlahu vám na místě udělají. Problémem není ani renovace starých podlah, ta se vyplatí zejména u kvalitních parket.

Pro bytová družstva a společenství vlastníků bytů bude jistě dobrou zprávou to, že firma Hummel a syn mění PVC na schodištích a plastová madla v panelových domech.