Vezměte to od podlahy

Vezměte to od podlahy

Možná jste se rozhodli si na Vánoce nadělit rekonstrukci bytu a místo vánočního běhání po obchodech vybíráte ty nejlepší materiály a design pro váš byt. Pokud jste ve fázi řešení podlahy ale ještě nejste rozhodnutí, jakou zvolíte, pak je tento článek přímo pro vás.

Zaručená klasika je koberec. Díky jeho izolačním schopnostem je vhodný především do dětského pokoje, ložnice nebo obýváku. Huňatý koberec příjemně hřeje nohy, zabraňuje tepelným ztrátám a změkčuje podlahu. Pokud však máte domácího mazlíčka drží se v něm chlupy a je složitý na údržbu a čištění. Když se tedy nekamarádíte s vysavačem bude pro vás vhodnější zvolit jinou variantu podlahové krytiny.

Elegantní a nadčasové řešení jsou dřevěné podlahy. Dřevěné plovoucí podlahy mají vysokou životnost, výborně izolují hluk, jsou snadné na údržbu a vašemu bytu dodají zcela nový vzhled. Na rozdíl od koberce si nemůžete vybrat úplně jakoukoliv barvu, ale na výběr máte z mnoha druhů dřeva a mnoha možností vzorů. Jedinou nevýhodou plovoucí podlahy je její velká náchylnost na vlhkost a změny teplot.

PVC podlahy nebo jinak řečeno linoleum má mnoho z nás spojené s minulým režimem, kdy se daly nalézt téměř všude ve všemožných nevkusných barevných kombinacích. Doba však pokročila a dnes si můžete vybírat z řady motivů včetně imitace dřeva nebo kamene. Úplně nejmodernější formou těchto podlah jsou vinylové podlahy, které si získávají díky své vysoké životnosti stále větší oblibu. O tento typ podlah se nejlépe stará, jsou naprosto nenáročné, jsou nejodolnější proti poškrábání, skvrnám a vlhkosti a mají protiskluzové vlastnosti a také odvádí hluk. Oproti dřevěným podlahám nebo laminátu působí pocitově tepleji.