Šatny a sprchy nemusejí vypadat nudně

Šatny a sprchy nemusejí vypadat nudně

Plavecké areály, to nejsou jen bazény, brouzdaliště, skluzavky, ale také zázemí, kde se lidé sprchují, převlékají a odpočívají, než vyjdou ven na ulici. Je zpravidla tvořeno sanitárními příčkami, které se dají různě uspořádat. Architekti si mohou s materiály všeho druhu pohrát, vytvořit různé prostorové sestavy a zvolit vhodný materiál podle provozu, ve kterém budou sanitární příčky umístěny. Jde o desky z velmi odolného materiálu, s povrchovou úpravou v různých dekorech a barvách, vsazené do duralových rámů. Používají se jak v běžném prostředí, jako šatní skříňky nebo WC kabinky, tak v náročnějším, vlhkém prostředí, ve sprchách.

Příčky nestojí přímo na podlaze, ale jsou vsazeny do rámů s nožičkami. Rámy jsou v základu ve stříbrné barvě, ale zákazník se nemusí při výběru ničím omezovat, protože se vyrábějí také rámy s nánosem práškové barvy. Vypadají velmi atraktivně a v kombinaci s barevnou deskou a obklady zdí mohou tvořit zvláštní efekty. Výplní kabinek, příček a dveří jsou buď dřevotřískové desky, potažené bílým nebo světle šedým laminem, nebo kompaktní desky, stoprocentně odolné vůči vodě, používané hlavně ve sprchách. Sprchy se dělají i bez příček, ale každý ocení větší soukromí při sprchování a to, že na něj nestříká voda od souseda. Kompaktní desky mají skvělé vlastnosti, jsou odolné vůči poškrábání, různým chemikáliím i močovině, neublíží jim ani vyšší teplota vzduchu. Nelámou se, ani když někdo zprudka zavře dveře, a jejich povrch je stále v původním barevném odstínu.  

Kdo popustí uzdu fantazii a vybere si barevné varianty příček nebo rámů, může mít ke dveřím barevně a tvarově sladěné kliky a další doplňky, jako jsou například zásobníky na toaletní papír, háčky na šaty, WC štětky, lavičky bez opěradla i s opěradlem.