Hydroponie vás osvobodí od zalévání

Hydroponie vás osvobodí od zalévání

Milujete rostliny, a přitom si je nechcete pořizovat, protože nemáte příliš času na zalévání a další péči o ně? Potom je pro vás nejlepším řešením hydroponie. Jak už název napovídá, jde o metodu, která je založena na pěstování rostlin bez půdy, pouze v živném roztoku. Její hlavní výhodou je to, že rostlině můžete doplnit vodu třeba jen jednou za tři týdny. Díky minerálním látkám a dalším živinám vydrží pořád zelená, kvetoucí a svěží. A navíc se vám z květináče nikdy nevysype hlína, z roztoku nevyletují mušky a nic neplesniví. Květináče s hydroponicky pěstovanými rostlinami jsou proto vhodné i tam, kde musíme hodně dbát na čistotu a hygienu – v nemocnicích, v ordinacích, ve školách a v domácnostech s alergiky.
Potrpíte si na detaily a máte obavy, že nenajdete ten správný květináč pro váš interiér? Zkuste se podívat na webové stránky firmy Matouš Hydroponie a určitě si vyberete. Můžete mít květináče kovové, keramické nebo i plastové, s vodoznakem, který pohlídá hladinu roztoku.
Pro hydroponické pěstování se hodí prakticky všechny rostliny, jako stvořené jsou pro něj orchideje, které ve svém přirozeném prostředí pro život hlínu vůbec nepotřebují a zachytávají se na kmenech stromů. Hodně oblíbené je i pěstování rostlin v zelených stěnách, tolik atraktivních pro kanceláře a hotely.
Jestliže si i po prostudování různých příruček nebudete vědět rady, obraťte se s dotazem do naší poradny na webu. Rádi vám pomůžeme. A to i tehdy, když chcete mít rostliny na místě, kde všechno úsilí pěstitele selhalo. Nabídneme vám umělé rostliny, které jsou tak pěkné, že je na první pohled od pravých nerozeznáte.