Pondělí

Cloudy

12°/8°

Úterý

Cloudy

9°/7°

Středa

Cloudy

9°/3°

Detail poptávky: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Jindřichův Hradec

  • Obory:

  • Typ obchodní příležitosti: undefined
  • Finanční objem: undefined
  • Termín platnosti: 14.2.2017 - 14.1.2018

Budova domova mládeže při SOŠ a SOU Jindřichův Hradec byla postavena v roce 1911. Nachází se v uzavřeném areálu sídla školy, který je tvořen hlavní budovou školy, tělocvičnou, uvedeným domovem mládeže s jídelnou (celodenní strava), technickým zázemím (garáže, sklady, provozní objekt k zajištění provozu tělocvičny). Jedná se o třípodlažní objekt se dvěma nadzemními a jedním podzemním podlažím. Objekt je nepravidelného půdorysu do tvaru otevřeného U, zděné konstrukce s dřevěnými stropy, zastřešený valbovou střechou s nosnou konstrukcí z dřevěného krovu vaznicové soustavy.
Uvedené otevřené řízení na stavební práce obsahuje dvě ucelené části:

1. Stavební část zahrnující a) výměnu stropní konstrukce mezi druhým nadpodlažím a půdou včetně snížení výšky strupů, b) výměnu oken a c) opravu fasády

2. Elektroinstalaci (týkající se výměny zastaralé – někde i původní elektroinstalace v celé budově).

Ad1) Stropy: Na základě technické zprávy bylo zjištěno mělké i hloubkové poškození stropních trámů především od dřevokazného hmyzu. Největší poškození je nad ubytovací částí severního křídla a nad koupelnami v jižní části budovy. Celkově pak se jedná o 50% poškozených nosných stropních trámů, které navazují na další a tvoří tak ucelenou strukturu stropu. Některé části jsou destruovány natolik, že neplní svoji funkci, dále pak provedení stropní výměny v minulosti u původních komínových těles neodpovídají statickým požadavkům, kdy do jednoho trámu jsou osazeny dvě další výměny a tím je trám zásadně oslaben. Výměnou stropní konstrukce dojde ke stabilizaci stropu a budovy, bude provedeno snížení podhledů a zaizolování stropní části.
Okna objektu jsou původní, zdvojená, dřevěná, kromě severní strany, kde byla provedena jejich výměna za plastová. Původní okna jsou zkřížená, netěsní, zatéká pod parapety do zdiva popřípadě nelze je vůbec otevřít. Většina oken je značně destruovaná či v katastrofálním stavu.
Fasáda na objektu je historická, složitě členěné s profilováním a okrasnými prvky kolem oken. Část fasáda vzhledem k jejímu havarijnímu stavu v severní a severozápadní části byla již opravena v nejvyšší části budovy (atiky a nadstřešní štítky). Fasáda je protknuta odpadlými částmi až na zdivo, u některých okrasných částí dochází k odpadávání omítky na přilehlé chodníky.
Ad2) Elektroinstalace – převážně původní s některými v minulosti provedeným opravami či přilepenými náhradami novějšího systému na systém starý. Celkově v havarijním stavu - nedostačuje potřebám kuchyně a ubytovacím potřebám.

Zdroj obchodní příležitosti Věstník veřejných zakázek

Kontaktní údaje
Pro zobrazení musíte být přihlášen.
Přihlásit